Firmy szklarskie i
biżuteryjne
Loading color scheme
Szkółka na Zakwasie (doslova Škola na kvásku) je dům z 18. století, agroturistická farma. Peče se tu domácí kváskový chléb z pece na dřevo, organizují se dílny. Proč Škola na kvásku? Majitelé historického tradičního domu, který je typický pro region Lužice, už 12 let pečou chleby, vedou dílny na pečení chleba pro děti i dospělé. Nabízejí také občerstvení, pizzu z pece na dřevo, místnost k pronájmu pro schůzky, další dílny, zábavní program a ubytování. Farma pěstuje zeleninu a ovoce a provozuje včelín. Udržování přirozeného vztahu s místními farmáři umožňuje plně uspokojit chuťové buňky hostů. Pro ně jsou zde také ekologické výrobky a domácí chléb pečený majitelkou v peci na dřevo, kterou sám postavil majitel (uznávaný kamnář). Nedaleko farmy se nachází koňská stezka Dragonów Pruskich (Pruských dragounů). Dílny na pečení kváskového chleba velmi ráda povede Zosia, která se ochotně podělí o své zkušenosti. Každý účastník workshopu obdrží během dílen dvanáctiletý kvásek, jemuž se přezdívá Bąbelek (Bublinka), recepty a dobré jídlo během trvání setkání. Jednou z kulinářských atrakcí bude pizza z pece na dřevo.
Zosia je bývalou členkou organizace convivium Slow Food Dolní Slezsko a zvítězila v mnoha kulinářských soutěžích. Po mnoho let peče mnoho různých druhů chleba.